2013 :: Beegderhei II project.

            

John van de Berg heeft gevraagd of wij weer een vergelijkbaar 'Beegderhei I project'
willen doen.We hebben dit met beide handen aangegrepen,
we hebben ontwerpen en plannen gemaakt.
Helaas heeft de gemeente afgehaakt, we laten hier alleen het eerste ontwerp zien.
Het had heel mooi kunnen worden. een impressie staat bij Wim van Baal in zijn beeldentuin.


 

              2011 "Brede maatschappelijke voorziening Heythuysen"

    

  De glaskunstprijs gemeente Leudal, die we in 2008 wonnen,
betekende naast een geldbedrag een opdracht om een kunstwerk te realiseren voor de in aanbouw zijnde Brede maatschappelijke voorziening Heythuysen.
 De oplevering vond plaats op .. april 2011.
2010 "Kunst-fietsen"

02-09-2010 Cultuur weeken gemeente Leudal. Fietstocht kernen Horn, Haelen, Buggenum en Nunem, een fietstocht langs een aantal ateliers en bijzondere locaties. Een aantal leden van HAK2000 hebben hier aan meegedaan. We waren te gast bij fam. Peters in de kasteelstraat in Horn. Als blikvanger hadden we van oude sloopfietsen een kunstwerk gemaakt.
vraag van Piet of we zijn lijkwade wilden schilderen.Enkele jaren geleden werden we verrast, zeg maar overvallen, door de vraag van Piet of we zijn lijkwade wilden schilderen. Voor ons een emotioneel moment, maar voor Piet was dit een heel gewone vraag. Voor ons een plotselinge confrontatie met de eindigheid van het leven. Voor hem een voorbereiding op de dood. Een dood die onvermijdelijk was, maar voor Piet gewoon bij het leven hoorde. De bijeenkomsten, waarbij we aan de lijkwade werkten waren altijd gezellig  er werd gelachen en gedronken en Piet wist er altijd wel een feestje van te maken.
 


2008  "Glas in Historisch Licht"
 
13-14 en 15 juni 2008 presenteren we ons bij de glasexpositie Glas in Historisch Licht, in en rondom het kasteel in Horn. We hebben een aantal glasobjecten gemaakt die we in en rondom de kasteelvijver opstellen. Met een flamingo, gemaakt van hoofdzakelijk wijnflessen winnen we de
 "Glaskunstprijs gemeente Leudal"2007  "Green Art"
 
Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2007 staat het Kloosterwandplein in Roermond in het teken van het
25-jarig bestaan van 'de Greenshop'. Harrie en Toos Maessen hebben ons gevraagd hier op kunstzinnige wijze vorm aan te geven. De opening word verricht door Henk Kamp wethouder cultuur van Roermond2004  "Kruisend Pad"

We krijgen van Pastoor Han Perry de uitnodiging om rond Pasen 2004 een kunstproject
in de kerk te realiseren.. Na enige tijd van brainstormen zal dit uitgroeien
tot een van de mooiste kunstprojecten van HAK2000.
Het project word gepresenteerd in de goede week van 4 t/m 12 april 2004.


 

2000 - 2002  "Priemende Ogen" 

In oktober 2000 beginnen we op de beegderhei met dit project. Op verzoek van de gemeente Heel gaan we een aantal Amerikaanse eiken sculpturen. Deze bomen zouden anders omgezaagd worden, nu worden ze geringd zodat ze afsterven en op den duur vallen ze om. Het project word op 23 juni 2002 afgesloten  met een expositie in het gemeentehuis te Heel.